URË

GJYZLYKËT FEMINISTE

Përse gjyzlykët feministe?   “Gjyzlykë” mund të konsiderohet fjalë demode, të cilën rrallëherë e dëgjojmë a e përdorim. Ajo risillet në dikotomi me konceptin e feminizmit,

Më shumë »

MË PRESIN SHOQET

  shoqeve të mia   më presin shoqet aty n’agimet e nandorit të ngrohtë, në buzëmbramjet e freskëta të qytetit, i pijmë frikët e i

Më shumë »

MOTËR

  Sonte nji dhimbje s’asht ma veç e jotja motër. Prej fundit të territ tand në fytin tem piskama jote sot mu ba bukë. E

Më shumë »

FEMINIZËM m.

Barazia politike, ekonomike dhe shoqërore ndërmjet grave dhe burrave dhe/ose individëve me gjini jo normative. Besimi në solidaritetin feminist. Ajo/Ai/Gjithkush beson te feminizmi. Përpjekja emancipuese

Më shumë »

SHOTE GALICA

Qerime Halil Radisheva u lind në vjeshtën e 1895 në krahinën e Radishevës në Drenicën veri-perëndimore në Kosovë. Paçka, se Qerimja ishte vajza e vetme

Më shumë »

BREATHWORK

INHALE   Në 28 maj 2013, një grup prej 50 qytetarësh mblidhet në protestë kundër prishjes së paralajmëruar të parkut Gezi në sheshin Taksim, Stamboll.

Më shumë »

PANDEMIA PATRIARKALE

Dhuna ndaj grave gjatë pandemisë është vetëm simptomë; sëmundja është dhuna patriarkale.   Dhuna ndaj grave e shkaktuar nga burrat ndodh brenda një sistemi shoqëror

Më shumë »

SWIMMING

The Upstream Fight to Save the Valbona River   I am having the first lazy Sunday in weeks. Which means I am in my pajamas—sweatpants,

Më shumë »

PARADA E BARAZISË

“Parada nuk është vetëm një marshim, por frymë. Atë nuk e mban gjallë numri i njerëzve që parakalojnë, por mendjet tona që kanë mundësinë ta

Më shumë »
error: Përmbajtja është e mbrojtur