N’EMËN TË DASHNISË

ELI KRASNIQI

Elife (Eli) Krasniqi është antropologe, aktiviste feministe dhe shkrimtare. Poezitë e saj janë botuar në revista dhe antologji letrare në Kosovë dhe Shqipëri si Antologjia Rome II (2015), Prishtinë; Poeteka (2015), Shqipëri. Po ashtu, poezitë e saj janë përkthyer dhe botuar në revista letrare ndërkombëtare si Beton International (2017), Greqi; Ausreisser (2019), Austri; Transletter (2020), Austri. Në vitin 2010 drama e saj "Citycide" u shpërblye nga Teatri Kombëtar i Kosovës me çmimin e dytë "Katerina Josipi". "Citycide" u botua më 2017 nga Qendra Multimedia dhe së shpejti do të botohet edhe përmbledhja e saj me poezi. Në vitin 2009 Elife (Eli) Krasniqi bashkëthemeloi dhe udhëhoqi (2009 - 2010 dhe 2016 - 2018) Institutin Feminist për Studime në Shoqëri dhe Kulturë "Alter Habitus". Prej vitit 2018 ajo është ligjëruese dhe hulumtuese shkencore në Institutin e Historisë në Universitetin e Graz-it.

më vret jeta këtu, dy duer në fyt

copë-copë ma heqin prej trupi, me fjalë dashunie

në xhep mbahet barazia këtu

trumpeta që jehojnë për liri

me dy kambë ecë absurdi

me rroba të bukura e diskurs të majtë,

jeta legjitimohet veç nën seksin e një burri

 

ma kafshojnë jetën këtu, strehën ma rrënojnë

çdo ditë

n’emën të dashnisë

 

2017

KTHEHU NË KRYE TË FAQES

ELI KRASNIQI

Elife (Eli) Krasniqi është antropologe, aktiviste feministe dhe shkrimtare. Poezitë e saj janë botuar në revista dhe antologji letrare në Kosovë dhe Shqipëri si Antologjia Rome II (2015), Prishtinë; Poeteka (2015), Shqipëri. Po ashtu, poezitë e saj janë përkthyer dhe botuar në revista letrare ndërkombëtare si Beton International (2017), Greqi; Ausreisser (2019), Austri; Transletter (2020), Austri. Në vitin 2010 drama e saj "Citycide" u shpërblye nga Teatri Kombëtar i Kosovës me çmimin e dytë "Katerina Josipi". "Citycide" u botua më 2017 nga Qendra Multimedia dhe së shpejti do të botohet edhe përmbledhja e saj me poezi. Në vitin 2009 Elife (Eli) Krasniqi bashkëthemeloi dhe udhëhoqi (2009 - 2010 dhe 2016 - 2018) Institutin Feminist për Studime në Shoqëri dhe Kulturë "Alter Habitus". Prej vitit 2018 ajo është ligjëruese dhe hulumtuese shkencore në Institutin e Historisë në Universitetin e Graz-it.

N’EMËN TË DASHNISË

më vret jeta këtu, dy duer në fyt

copë-copë ma heqin prej trupi, me fjalë dashunie

në xhep mbahet barazia këtu

trumpeta që jehojnë për liri

me dy kambë ecë absurdi

me rroba të bukura e diskurs të majtë,

jeta legjitimohet veç nën seksin e një burri

 

ma kafshojnë jetën këtu, strehën ma rrënojnë

çdo ditë

n’emën të dashnisë

 

2017

error: Përmbajtja është e mbrojtur