GRUA f.

 

  1. Njeri i seksit femëror ose mashkullor, femër ose mashkull në moshë të pjekur, që dallon nga vajza. Grua e guximshme. Grua inteligjente. Grua trime. Grua e fortë. Grua punëtore. Grua lezbike. Grua transgjinore. Grua e zezë. Grua besimtare. Grua sekulariste. Grua e mbuluar. Grua shteti. Të drejtat e grave. Gratë aktiviste. Fjalë gruaje. Gratë e margjinalizuara të komunitetit rom dhe egjiptian. Roli i grave në shoqëri. Gratë me ngjyrë. Lufto si grua. Përpjekja historike e grave për të drejtën e votës. Gratë e mbijetuara të dhunës seksuale. Gra disidente. Kontributi i grave në luftën antifashiste. Jo të gjitha gratë menstruojnë. Gra që rebelohen. Gra që refuzojnë punën e papaguar. Gra udhëheqëse. Grua filozofe. Gruaja teoriciene e shekullit të XX. Letërsia e grave.

 

  1. Bashkëshortja ose partnerja e një burri ose gruaje. E dashura e një burri ose gruaje. Motra e një burri ose gruaje. Nëna e fëmijëve. Kunatë. Teze. Vjehërr. Nëna e bashkëshortit ose bashkëshortes. Martesa e dy grave. Dashuria mes dy grave. Familje e përbërë nga dy gra bashkëshorte dhe fëmijët e tyre. Familje e përbërë nga një grua dhe një burrë. Grua e vetme.

 

  1. Tërësia e grave. Të gjitha gratë bashkë. Përpjekja feministe e grave. Emancipimi dhe çlirimi shoqëror i gruas. Organizata për të drejtat e grave. Këshilli i grave parlamentare. Gratë në strukturën e Akademisë së Shkencave.

 

 


 

KTHEHU NË KRYE TË FAQES

GRUA f.

 

  1. Njeri i seksit femëror ose mashkullor, femër ose mashkull në moshë të pjekur, që dallon nga vajza. Grua e guximshme. Grua inteligjente. Grua trime. Grua e fortë. Grua punëtore. Grua lezbike. Grua transgjinore. Grua e zezë. Grua besimtare. Grua sekulariste. Grua e mbuluar. Grua shteti. Të drejtat e grave. Gratë aktiviste. Fjalë gruaje. Gratë e margjinalizuara të komunitetit rom dhe egjiptian. Roli i grave në shoqëri. Gratë me ngjyrë. Lufto si grua. Përpjekja historike e grave për të drejtën e votës. Gratë e mbijetuara të dhunës seksuale. Gra disidente. Kontributi i grave në luftën antifashiste. Jo të gjitha gratë menstruojnë. Gra që rebelohen. Gra që refuzojnë punën e papaguar. Gra udhëheqëse. Grua filozofe. Gruaja teoriciene e shekullit të XX. Letërsia e grave.

 

  1. Bashkëshortja ose partnerja e një burri ose gruaje. E dashura e një burri ose gruaje. Motra e një burri ose gruaje. Nëna e fëmijëve. Kunatë. Teze. Vjehërr. Nëna e bashkëshortit ose bashkëshortes. Martesa e dy grave. Dashuria mes dy grave. Familje e përbërë nga dy gra bashkëshorte dhe fëmijët e tyre. Familje e përbërë nga një grua dhe një burrë. Grua e vetme.

 

  1. Tërësia e grave. Të gjitha gratë bashkë. Përpjekja feministe e grave. Emancipimi dhe çlirimi shoqëror i gruas. Organizata për të drejtat e grave. Këshilli i grave parlamentare. Gratë në strukturën e Akademisë së Shkencave.

 

 


 

error: Përmbajtja është e mbrojtur